Bild på serviceresefordon.

Telefoniavbrott med vissa störningar

Länstrafiken var väl förberedd inför nattens avbrott i telefonin. Det mesta fungerade som det skulle men ett telefonnummer för att boka serviceresor blev felaktigt kopplat till en privatperson.

Planen var att vidarekoppla ordinarie telefonnummer till reservmobiltelefoner. Två av tre nummer fungerade helt korrekt men det tredje numret blev felaktigt kopplat.

Innan vi upptäckte detta blev privatpersonen störd av flera felaktiga samtal. Anna-Karin Malm, chef för serviceresor på Länstrafiken har varit i kontakt med personen.

­Jag har pratat med den drabbade och bett om ursäkt för allt besvär det orsakat. Vi kommer självklart att kompensera personen för detta på något sätt, säger Anna-Karin Malm.

I nuläget vet vi inte vad som har gått fel och ska tillsammans med vår leverantör undersöka vad som hände för att säkerställa att det inte händer igen.

Vi hade en plan, den fungerade inte fullt ut i och med att alla telefonnummer inte gick rätt. Vi fick gå på vår reservplan istället, vilket innebar att vi ändå kunde säkerställa att det gick att boka sjukresor under natten, säger Anna-Karin Malm, chef för serviceresor på Länstrafiken.

Utöver felkopplingen som skett har natten gått bra. De som behövt sjukresor eller akuta färdtjänstresor har fått det.

Vad vi vet i nuläget har inga allvarliga incidenter skett på grund av felkopplingen. Vi kommer gå igenom nattens händelser de närmaste dagarna för att utvärdera och kontrollera våra rutiner, avslutar Anna-Karin Malm.

Senast uppdaterad: 2024-01-19 10.14

Fler nyheter

Familj på perrongen vid Jönköpings resecentrum.

2024-06-11

Jönköpings Länstrafik justerar biljettpriserna 2025

Politiken har valt ett av de tre förslag på prishöjningar som Jönköpings Länstra...

Tidtabellsskifte den 17 juni.

2024-06-11

Nya tider i trafiken

Den 17 juni är det dags för sommartidtabell. Fortfarande gott om avgångar men nå...

Bild på kundservicemedarbetare.

2024-06-04

Sommaröppettider i kundservice

Sommar och sol och med det lite anpassade öppettider i Länstrafikens kundservice...

Visa alla nyheter