Resenärskategorier och rabatter

När är man vuxen och vem räknas som senior? Vad innebär egentligen tillsammansrabatt? Håll reda på begreppen så blir det enkelt att köpa rätt biljett.

Resenärskategorier

 • Vuxen 20 år
  Du räknas som vuxen från den dagen du fyller tjugo (20) år. 

 • Ungdom 7-19 år
  Du räknas som ungdom fram till den dagen du fyller tjugo (20) år. 

 • Senior 70 år
  Du räknas som senior från den dagen du fyller sjuttio (70) år. 

 • Barn 0-6 år
  Du räknas som barn fram till den dagen man fyller sju (7) år. 

 • Student
  Du räknas som student tillhör om man har en digital studentlegitimation med studentresesymbolen i Mecenat, WeStudent eller Studentkortets app. 
  Läs mer om villkoren för studentrabatt.

Rabatter

Ungdomsrabatt

Tillhör du resenärskategori ungdom (7-19 år) får du ungdomsrabatt på enkel- och 24-timmarsbiljett. Som ungdom har du också möjlighet att köpa vår förmånliga och prisvärda 30-dagarsbiljett ungdom. Läs mer om vår ungdomsbiljett. 

Seniorrabatt

Tillhör du resenärskategori senior (70+ år) har du möjlighet att köpa vår förmånliga och prisvärda 30-dagarsbiljett senior. Läs mer om vår seniorbiljett. 

Tillsammansrabatt

När ni två eller fler på samma enkelbiljett eller 24-timmarsbiljett får ni en så kallad tillsammansrabatt. Tillsammansrabatten är 25 procent på det totala biljettpriset. Tänk på att ni behöver resa tillsammans under hela resan. 

Rabatt för personer med funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning och som har Försäkringskassans förmånsintyg för sjukersättning eller aktivitetsersättning får köpa och resa med en 30-dagarsbiljett senior. 
Läs mer om rabatten för personer med funktionsnedsättning.

Senast uppdaterad: 2022-07-19