Visingsö Slottsruin. Fotograf: Pelle Wahlgren.

Visingsö

Visingsöleden är en kommunalägd färjeled mellan Gränna hamn och Visingsö hamn. Såklart bedriver vi kollektivtrafik på ön.

Det är Jönköpings kommun som ansvarar för biljetter, priser och regelverk för Visingsöfärjan.

Jönköpings kommun och Jönköpings Länstrafik har ett biljettsamarbete gällande resor med färjan. Biljettsamarbetet innebär att en del av Jönköpings Länstrafiks biljetter är giltiga för resa med färjan.

Följande av Jönköpings Länstrafiks biljetter är
giltiga för att resa med Visingsöfärjan:

Biljettyper
Flexbiljett 10/30
Flexbiljett 10/60
Flexbiljett 20/60
30-dagarsbiljett
365-dagarsbiljett
Skolbiljett
Praktikbiljett
  • zon Lila 983 (Gränna, Visningsö m.m.).
  • Länsgiltighet.

Alla periodbiljetter måste aktiveras innan ombordstigning på färjan. Biljett på ett resekort ska kompletteras med inspektionskvitto. För skol- och praktikbiljett krävs inte inspektionskvitto.

Kollektivtrafik på Visingsö – Öasvängen

Kollektivtrafiken på ön kallas för ”Öasvängen” och går enligt en tidtabell under sommaren och under resten av året måste man beställa den själv.
Under sommaren stannar Öasvängen självklart vid alla hållplatser men du har även möjlighet att vinka in den och hoppa på mellan hållplatserna.

Du kan förbeställa resor med Öasvängen ungefär en vecka i förväg. Du kan även boka fasta resor i förväg men glöm inte att avboka den om du vill hoppa över din fasta resa vid något tillfälle.

Öppna tidtabellen för Öasvängen

Visingsöfrågor

  • Visingsöfärjan är inte utrustad med Jönköpings Länstrafiks biljettsystem, vilket innebär att biljetterna viseras/kontrolleras okulärt. Okulär visering innebär att ombordpersonalen kontrollera din biljetts giltighet genom att titta på biljetten i appen alternativt ditt inspektionskvitto till ditt resekort. 

Senast uppdaterad: 2022-06-08