Helt utbrunnen buss.

Bussbranden i Månsarp är utredd

I januari började en av våra bussar i Månsarp att brinna. Nu är brandutredningen klar och den visar att orsaken kan vara att en vägbula i Norrahammar skadat en fläkt och kablage under bussen.

Det var den 13 januari 2024 som en av våra bussar började brinna i Månsarp utanför Jönköping. Föraren kände röklukt under färden, gick ut vid nästa hållplats och konstaterade lågor under bussen. Han evakuerade de två passagerarna som var på bussen och larmade räddningstjänst.

Utredningen visar att branden troligen startade i den främre delen av bussen, nära förarens plats. Det verkar som att en fläkt under bussen har blivit skadad efter att bussen kört över en skadad vägbula i Norrahammar, ungefär sju kilometer från där branden startade.

– Det är ovanligt att våra bussar brinner och vi är väldigt lättade att ingen skadades. Säkerheten för våra passagerare och förare är alltid vår högsta prioritet, säger David Lundberg, enhetschef för buss på Länstrafiken.

Vi samarbetar både med trafikföretag och kommuner för att säkerställa att infrastruktur och bussar håller en bra standard.

Föraren agerade snabbt och evakuerade de två passagerarna, ingen kom till skada under branden. Bussen drevs av biogas och gastanken på taket brann på det sätt som den var konstruerad att göra. Det vill säga att gasen pös ut uppåt och brann upp utan explosion.  

Senast uppdaterad: 2024-06-19 16.47

Fler nyheter

Familj på perrongen vid Jönköpings resecentrum.

2024-06-11

Jönköpings Länstrafik justerar biljettpriserna 2025

Politiken har valt ett av de tre förslag på prishöjningar som Jönköpings Länstra...

Tidtabellsskifte den 17 juni.

2024-06-11

Nya tider i trafiken

Den 17 juni är det dags för sommartidtabell. Fortfarande gott om avgångar men nå...

Bild på kundservicemedarbetare.

2024-06-04

Sommaröppettider i kundservice

Sommar och sol och med det lite anpassade öppettider i Länstrafikens kundservice...

Visa alla nyheter