Företagsbiljetter

Res mer hållbart. Vi hjälper er organisation med hållbarare resor till och från jobbet och i tjänsten.

Företagskund

Bli företagskund hos Länstrafiken och bidra till ett mer hållbart samhälle. Genom att byta ut delar av er arbetspendling och tjänsteresor till kollektivt resande tar ni som företag ett stort ansvar för nutid och framtid.

Visste du att:

  • Kollektivtrafikresenärer rör sig i snitt fyra gånger mer än bilförare.
  • Bussåkare släpper ut fyra gånger mindre koldioxid än bilförare.
  • Tre stadsbussar fulla med resenärer motsvarar en bilkö på 1,8 km.

Företagsportal

Vi släpper en ny företagsportal under 2023. I den kommande företagsportalen kommer ni att enkelt kunna handla och administrera företagsbiljetter och tjänstresor. 

Det finns två olika typer tjänsteresebiljetter att köpa under tiden vi bygger den nya företagsportalen.

Köp ett resekort med kundkassa till dina medarbetare och fyll på kundkassan med valfritt belopp att resa för. Resekortet med kundkassa beställer du genom beställningsformuläret eller hos Kundcenter på Juneporten. Det går bra att betala med faktura. 

Utöver att använda kundkassan ombord på bussen och tåget så fungerar kundkassan också som betalmedel i en biljettautomat eller hos en återförsäljare när du köper din biljett. Kundkassan har ingen automatbetjäning vilket innebär att man behöver meddela föraren eller tågvärden vilken zon/sträcka man vill köpa biljett för.

Köp ett resekort med förladdade enkelbiljett att resa för. Resekortet med förladdade enkelbiljetter beställer du genom beställningsformuläret eller hos Kundcenter på Juneporten. Det går bra att betala med faktura. 

När ni köper flera biljetter till ett resekort kan de endast vara oaktiverade som längst i 365 dagar. Därefter förbrukas biljetterna automatiskt. Det är med andra ord bättre att göra en ny beställning när behovet uppkommer.

Om ni har behov av enkelbiljetter för olika zoner, t.ex. ni reser mest i en zon men någon resa per vecka sker i två zoner, behöver ni ha olika förladdade resekort. Ett resekort med enkelbiljetter för en zon, ex. zon Röd 981 Jönköping och ett resekort för två zoner ex. zon Röd 981 Jönköping och zon Grön 985 Nässjö.

Kontakta oss

Vill du bli företagskund eller har funderingar kring företagsresande? Tveka inte att höra av dig till oss. 

Vanliga frågor och svar för företag

Senast uppdaterad: 2022-06-01