Viktig information om kundkassa

Kundkassan är ett nytt betalsätt som man kan fylla på med pengar i förväg. Kundkassan kan användas för att köpa alla våra biljettyper (enkelbiljetter och periodbiljetter).

Viktigt är att under rådande pandemi har vi stängda framdörrar vilket innebär att vi inte säljer några biljetter ombord på våra bussar. För att använda Kundkassan ombord behöver man gå fram till föraren och tala om vilken biljett man vill köpa sen betalar man med Kundkassan eller med betalkort.

Eftersom framdörrarna är stängda går det inte använda Kundkassan (ej heller betalkort) ombord på bussarna just nu. Vi informerar när dörrarna öppnas och det går att betala ombord igen.

Så här kan du göra fram tills vi öppnar framdörrarna:

Resekort
Du kan på vårt Kundcenter eller hos våra återförsäljare köpa oaktiverade enkelbiljetter till ditt resekort och betala dem med Kundkassa, betalkort eller kontant. T.ex. Du köper 5 stycken enkelbiljetter för Jönköpings zonen (zon röd 981), biljetterna kopplas till ditt resekort och du betalar med Kundkassa, betalkort eller kontanter. När du sen går på bussen blippar du ditt resekort i biljettläsaren, då aktiveras den första (1) av de fem (5) biljetterna. Biljetten är giltig som vanligt i 70 min för 1 zon, 120 min för 2 zoner och 180 min för hela länet. Nästa gång du reser så aktiveras biljett nummer två (2) och så vidare.

Just nu får du 20% rabatt på alla förköpta enkelbiljetter till resekort, i appen och i biljettautomater. Förköpta biljetter kan ligga som oaktiverade i 365 dagar.

Appen
I appen kan du enkelt fylla på Kundkassa men du behöver vara registrerad. Kundkassan använder du som vilket betalsätt som helst när du sen vill köpa en biljett.

(Skapad 28 april 2021)

Senast uppdaterad: 2022-07-13 08.49

Fler nyheter

Man står på taket på tågdepån i Nässjö och visar solpanelerna

2023-03-31

Tydligt fokus på hållbarhet i den nya tågdepån

Bygget av den nya tågdepån i Nässjö går som på räls. I projektet finns ett hållb...

Stadsbuss i Jönköping cenrum

2023-03-30

Så blir neddragningarna på grund av besparingar i busstrafiken under 2023

Nu är det klart vilka besparingsåtgärder som kommer att göras i Länstrafikens bu...

Bild på serviceresefordon ute på landsbygden

2023-03-28

IT-problem hos serviceresors underleverantör

En IT-systemleverantör till tre trafikföretag som kör serviceresor för Länstrafi...

Visa alla nyheter