Viktig information om kundkassa

Kundkassan är ett nytt betalsätt som man kan fylla på med pengar i förväg. Kundkassan kan användas för att köpa alla våra biljettyper (enkelbiljetter och periodbiljetter).

Viktigt är att under rådande pandemi har vi stängda framdörrar vilket innebär att vi inte säljer några biljetter ombord på våra bussar. För att använda Kundkassan ombord behöver man gå fram till föraren och tala om vilken biljett man vill köpa sen betalar man med Kundkassan eller med betalkort.

Eftersom framdörrarna är stängda går det inte använda Kundkassan (ej heller betalkort) ombord på bussarna just nu. Vi informerar när dörrarna öppnas och det går att betala ombord igen.

Så här kan du göra fram tills vi öppnar framdörrarna:

Resekort
Du kan på vårt Kundcenter eller hos våra återförsäljare köpa oaktiverade enkelbiljetter till ditt resekort och betala dem med Kundkassa, betalkort eller kontant. T.ex. Du köper 5 stycken enkelbiljetter för Jönköpings zonen (zon röd 981), biljetterna kopplas till ditt resekort och du betalar med Kundkassa, betalkort eller kontanter. När du sen går på bussen blippar du ditt resekort i biljettläsaren, då aktiveras den första (1) av de fem (5) biljetterna. Biljetten är giltig som vanligt i 70 min för 1 zon, 120 min för 2 zoner och 180 min för hela länet. Nästa gång du reser så aktiveras biljett nummer två (2) och så vidare.

Just nu får du 20% rabatt på alla förköpta enkelbiljetter till resekort, i appen och i biljettautomater. Förköpta biljetter kan ligga som oaktiverade i 365 dagar.

Appen
I appen kan du enkelt fylla på Kundkassa men du behöver vara registrerad. Kundkassan använder du som vilket betalsätt som helst när du sen vill köpa en biljett.

(Skapad 28 april 2021)

Senast uppdaterad: 2022-07-13 08.49

Fler nyheter

Tågstation i Jönköping

2023-05-24

Stora banarbeten i Jönköpings län

Vecka 22-24 utför Trafikverket banarbeten i Jönköpings län och det kommer påverk...

2023-05-15

Konfliktåtgärderna är avblåsta

Parterna Seko och Almega Tågföretagen enades under förmiddagen. Tågtrafiken komm...

2023-05-09

Konfliktåtgärder kan påverka tågtrafiken

Fackförbundet Seko har varslat om konfliktåtgärder för tågpersonal. Detta kan ko...

Visa alla nyheter