Snabbguide i kollektivtrafiken

Är det ett tag sedan du reste kollektivt och känner dig osäker på hur du ska köpa din biljett eller hitta rätt linje? Här hittar du svaren på det viktigaste du behöver veta inför din resa. Titta i vår snabbguide och Välkommen ombord!

Planera din resa

DAYFOTOGRAFI-JLT-DUBBELDÄCK-115.jpg

Hitta den smartaste resan i Jönköpings län med JLT:s reseplanerare. Med vår reseplanerare hittar du resor för buss, tåg och färja. Ange enkelt en startpunkt och slutpunkt för din planerade resa, reseplaneraren kommer snabbt att hitta de snabbaste vägarna mellan dessa två punkter och ge dig olika förslag på vilken rutt och resväg som blir bäst. Du hittar reseplaneraren i appen eller på startsidan på www.jlt.se

- Om du vill veta vilken linje du ska ta eller vilka zoner som finns kan du klicka här.

Köp din biljett

Vill du inte hålla reda på pappersbiljetter eller kort är vårt tips att ladda ner appen, JLT Nya. Appen är det enklaste sättet att resa med oss och innehåller allt du behöver inför och under din resa.

DAYFOTOGRAFI-JLT-TRANÅS-0262.jpg

  • Så här gör du för att ladda ner appen:
  1. Gå in på App Store eller Google Play
  2. Sök efter ”Jönköpings Länstrafik”
  3. Starta nedladdningen.

I appen kan du köpa enkelbiljetter och periodbiljetter. Är du registrerad/har skapat ett konto kan du fylla på kundkassan. I appen finns följande betalsätt: Swish, Betalkort, Kundkassa (endast om du är registrerad). Efter att du köpt biljett i appen behöver du aktivera den. 

  • Fler betalningsätt

Vi erbjuder såklart fler betalningsätt än enbart appen. Här ser du andra kanaler där du kan köpa dina biljetter och fylla på din kundkassa.

Mitt Konto - På vår hemsida kan du registrera dig under ”Mitt konto”. Förutom att köpa biljett kan du även aktivera och administrera dina biljetter och dina köp samt fylla på kundkassa på ”Mitt konto”.

Biljettautomater - I våra biljettautomater kan du söka och få information om din resa, köpa alla typer av enkelbiljetter, fylla på kundkassa och ladda om befintlig periodbiljett och flexbiljett. Du betalar med betalkort eller med din kundkassa.

Biljettautomat.jpg

Återförsäljare & Kundcenter JLT - Hos vårt kundcenter och hos våra återförsäljare kan du köpa enkel-, period- och flexbiljett samt fylla på kundkassa. 

Köp ombord på buss och tåg - Här köper du enkelbiljett och 24-timmarsbiljett till ett resekort eller som utskriven biljett.

Biljetter

För dig som inte reser dagligen med oss finns Flexbiljett och 24-timmarsbiljett. Flexbiljett är en biljettyp som innehåller flera 24-timmarsbiljetter som du kan nyttja inom x antal dagar beroende på vilken Flexbiljett du köper. 

För att läsa om våra olika biljettyper klicka här.

Aktivering av biljett
Efter att du köpt biljett i appen eller med resekort behöver du aktivera den. Pappersbiljett aktiveras automatiskt när den skrivs ut.

Psst! 
Glöm inte att blippa biljetten ombord. 

imageq0o5.png

Vett och etikett

Vi ska alla samsas i kollektivtrafiken, och ibland är lätt att irritera sig på sina medresenärers vanor och ovanor. Men så behöver det naturligtvis inte vara. Vi guidar er genom kollektivtrafikens oskrivna regler.

Låt passagerarna gå av innan du går på. Det är logiskt eftersom det går fortare för kollektivet. När du ändå väntar på att sista personen går av kan du samtidigt ge ett leende, och kanske skapar det lite glädje bland dina medmänniskor.

Res inte förkyld. Nu förespråkar vi inte att alla ska tvingas visa friskhetsintyg innan de går på men för allas trevnad, och för att minska smittspridning, res inte om du är förkyld.

Inga fötter på sätet. Ingen vill sitta på ett säte där någon haft sina leriga stövlar. Visa hänsyn så får vi alla en trevligare resa!

Kundservice hjälper dig

Hoppas du nu känner dig redo att ta dig ut i kollektivtrafiken. Och har du några frågor är det bara att kontakta kundservice på telefon eller e-post.

0771-444 333
kundservice@jlt.se

(Skapad 08 februari 2022)

Senast uppdaterad: 2022-07-13 10.42

Fler nyheter

Ge bort eller låna ut din biljett i appen.

2024-04-19

Nytt i appen: Dela dina biljetter!

Behöver du inte din biljett idag? Dela den med en kompis!

2024-04-17

Ta dina lokala tjänsteresor med den vanliga appen

Med vår nylanserade företagsportal blir det lättare än någonsin att resa hållbar...

Resenär som får sin biljett viserad av tågvärd

2024-03-13

Fuskåkandet måste ner – vi gör fler biljettkontroller

Fuskåkning är en stor utmaning och den ligger på höga nivåer. Från 11 mars och t...

Visa alla nyheter